KD "Štolcer" gostuje na Festivalu FEDRA u BiH

19.07.2017

Uspješna Kazališna družina "Štolcer" iz Čakovca putuje u Bugojno, BiH na 45. Teatarski festival "Fedra", najstariji festival amaterskih kazališta u BiH.
„Štolceri“ će na "Fedri" 20. srpnja u 19:30 h u revijalnom programu kao predstavnici Hrvatske odigrati predstavu "Ne izlazi bez čarapa" Kristine Štebih, u režiji Dejana Buvača s kojom su 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2016. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osvojili Nagradu za najbolju režiju i Nagradu za najbolji novi dramski tekst, a pripale su im i dvije nominacije za glumačka ostvarenja.


Opširnije...

Koncert Svjetskog zbora mladih 20.7.2017. u Zagrebu!

11.07.2017

Iznimna nam je čast pozvati Vas na jedinstveni koncert Svjetskog zbora mladih koji će po prvi puta u svojoj povijesti posjetiti Hrvatsku i Grad Zagreb dana 20. srpnja 2017. u 20 h!

58 odabranih mladih pjevača iz 33 države i 5 kontinenata u ovom će izuzetnom međunarodnom projektu ujediniti svoje glasove te predstaviti odabrane bisere zborske literature promovirajući vrhunsku glazbu, ali i kulturnu raznolikost, miroljubivi dijalog i razumijevanje različitih nacija.

Opširnije...

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada u Sloveniji

22.05.2017

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada na 37. državnom susretu tamburaša i mandolinista Slovenije u okviru reciprocitetne međunarodne kulturne suradnje, Žalec, 8. travnja 2017.


 

Opširnije...

VU Kumpanjija s Korčule gostovala u Njemačkoj

15.05.2017

Viteška udruga "Kumpanjija" kao predstavnik Dubrovačko – neretvanske županije nastupila je na 23. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u kategoriji izvornog folklora i prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec, Ivica Ivankovic, prof. i Tomislav Habulin, mag.mus osvojila 1. nagradu Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije...

Požeški plesači plesali u Belgiji i Sloveniji

09.12.2016

Članstvo u europskoj mreži AMATEO pružilo je Hrvatskom saboru kulture mogućnost proširenja međunarodne kulturne suradnje. Ona je trenutno raznovrsnija na području suvremenog plesa, a osim recipročnih gostovanja na nacionalnim susretima u Sloveniji i Češkoj, od ove godine uključuje i gostovanje odabrane skupine na zajedničkom godišnjem festivalu plesnih amatera u organizaciji Belgije, Češke, Slovenije i Hrvatske, zemalja partnera u projektu formiranja europske plesne platforme. Prvi takav Festival pod nazivom "Danspunt invites" održan je 16.-18.09.2016. u gradu Kortrijk u Belgiji, a domaćin je bio DANSPUNT -  flamanski nacionalni centar za potporu amaterskoj plesnoj sceni.

Opširnije...

Ri Dance Rijeka predstavljala Hrvatsku u Češkoj

08.12.2016

Izbor amaterskih ansambala, zborova, orkestara, folklornih, plesnih i kazališnih skupina za sudjelovanje na međunarodnim festivalima i suradnja sa sličnim europskim kulturnim udrugama ("AMATEO" Europska mreža za aktivnu participaciju u kulturnim aktivnostima, EUROPA CANTAT, nacionalne organizacije za kulturu Republike Češke (NIPOS), Mađarske, Slovačke, Slovenije (JSKD) i ostalih zemalja s kojima Hrvatski sabor kulture surađuje) samo su neke od redovitih djelatnosti HSK-a.

Opširnije...

KUD Obreška na gostovanju u Ptuju, Slovenija

07.10.2016

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na folklornom. Ove godine, uz pomoć Ministarstva kulture, a kao najuspješnija izvorna folklorna skupina 22. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, KUD "Obreška" iz Donje Obreške imalo se je priliku predstaviti i slovenskoj publici 10.9.2016. u okviru Međunarodnog folklornog festivala Folklorni kimavčevi večeri.  

Opširnije...

Teatar Lero nastupio na Linhartovom srečanju u Sloveniji

03.10.2016

Studentski teatar Lero predstavljao je hrvatski kazališni amaterizam na 55. Linhartovom srečanju u Postojni. Slovenskoj publici Lero se predstavio uspješnom predstavom "Vjerenice" u režiji i adaptaciji Davora Mojaša. Lerove "Vjerenice" proglašene su najboljom predstavom na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2015. godine, a iste godine "Vjerenice" su igrane i na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu.

Opširnije...

V. seminar Bunjevačkog stvaralaštva,12.-16.7.2016.Tavankut

25.07.2016

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta ove je godine organizirao jubilarni V. seminar bunjevačkog stvaraštva. Seminar je održan od 12. do 16. srpnja, a u svojem programu obuhvatio je četiri tematske cjeline u kojima su se šire obrađivali pojedini elementi tradicijske kulture bunjevačkih Hrvata: ples, tamburaška glazba, tradicijski instrument - gajde, slamarstvo kao izvorna likovna tehnika te tkanje i šlingovanje kod Bunjevaca. Polaznici seminara, njih 48 pristigli su iz Hrvatske, Mađarske i Srbije.

 

Opširnije...

Connect, Influence, Inspire - Amateo i HSK u Vrsaru

23.05.2016

Od 19. do 21. 5. 2016. u Hotelu Pineta u Vrsaru održana je 9. međunarodna konferencija pod nazivom "Connect - Influence – Inspire - Models, Practice and Policy in Creative Participation" u organizaciji AMATEO – European network for active participation in cultural activities, Saveza udruga – Hrvatski sabor kulture i Maistre d.d., uz suorganizaciju Općine Vrsar i Turističke zajednice Općine Vrsar, a pod pokroviteljstvom Istarske županije. 

Opširnije...
Str. 1 od 8  >   >>