U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Sisačko-moslavačke županije, Grada Čakovca i Grada Siska održan je 24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Prvi dio Susreta održan je u Centru za kulturu Čakovec 14.10.2017., a drugi dio u Rafinerijskom domu Sisak, 21.10.2017. Na Susretu je nastupilo 950 folkloraša unutar 21 hrvatskog ansambla i skupina te gostujućih skupina iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. U realizaciji Susreta neizostavni dio dale su i Zajednica HKUU Međimurske županije, novoosnovana Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko – moslavačke županije te suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP, KUD "Mačkovec" iz Mačkovca i FA "Ivan Goran Kovačić" iz Siska. 

Susret je u cijelosti pratilo tročlano stručno povjerenstvo, u sastavu dr. sc. Iva Niemčić, Josip Forjan i Petar Varga u Čakovcu, te Ivan Ivančan, Katarina Bušić i Petar Varga u Sisku. Zadaci stručnog povjerenstva obuhvatili su praćenje i umjetničko vrednovanje programa folklornih ansambala i skupina, sudjelovanje na okruglim stolovima poslije nastupa, izbor najuspješnijih ansambala prema Pravilima Susreta te pisanje umjetničke prosudbe o izvedenim programima. Prema ocjeni stručnog i povjerenstva, najuspješnijim ansamblima dodijeljene su Prva, Druga i Treća nagrada Hrvatskog sabora kulture. Nagrade su u kategoriji koreografiranog folklora osvojili redom KUD "Preporod", Dugo Selo, KUD "Metković", Metković i FA "Koprivnica", Koprivnica dok su u kategoriji izvornog folklora nagrade pripale KUD-u "Pleter" Dugopolje (Splitsko-dalmatinska županija), KUD-u "Sv. Juraj", Draganić (Karlovačka županija) i KUD-u "Sloga - Đurđic" Ivanska (Bjelovarsko-bilogorska županija). 

Program 24. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina oblikovan je u skladu s Pravilima Susreta prema kojima su ansambli u kategoriji koreografiranog folklora dužni izvesti po dvije koreografije; jednu izvedenu na županijskoj smotri i drugu iz kraja iz kojeg dolaze, a skupine u kategoriji izvornog folklora jednu točku s kojom su se predstavili na županijskoj smotri. Tako je ove godine bogati program Susreta bio sačinjen od ukupno 31 točke i odvio se tijekom dva dana u dva grada.

Programsku knjižicu možete prolistati na linku:

https://issuu.com/ples/docs/24shfais_knjizica_final_20_281_29 

Fotogaleriju možete pogledati na: 

https://www.facebook.com/pg/hrv.sabor.kulture/photos/?tab=album&album_id=1270551073091775 i na: 

https://www.facebook.com/pg/hrv.sabor.kulture/photos/?tab=album&album_id=1270577506422465

Manifestaciju su medijski popratili SRCE TV, List Međimurje, Međimurske novine, Radio 1, Radio Čakovec, VTV - varaždinska televizija, Radio Quirinus, RTV Banovina, Sisak.info i Sisački tjednik. Voditeljica Susreta i u Čakovcu i u Sisku bila je Aleksandra Ličanin. Foto i video materijale izradila je Anita Nadj. Svim sudionicima nakon Susreta poslana su izvješća članova Stručnog povjerenstva o njihovim izvedbama, dok se fotografije i video zapisi mogu pregledati i preuzeti na službenom youtube kanalu Hrvatskog sabora kulture i facebook profilu. Autor promotivnih i programskih materijala Susreta bio je Ante Jelinčić, a oba dijela Susreta vidjelo je 700 posjetitelja.