Dobro došli na web stranice Hrvatskoga sabora kulture

LIKOVNI NATJEČAJ 2015.

Objavljen je likovni natječaj za 31. Susret likovnih stvaralaca koji će biti održan 24. listopada 2015. u Multimedijalnom centru – MMC Rovinj, gdje će od 14. do 24. listopada biti postavljena izložba Susreta. Više informacija o prijavama i Susretu pronađite u izborniku Književnost/Likovnost.

NATJEČAJ ZA DRAMSKI TEKST

Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH raspisuje Natječaj za novi, neobjavljeni suvremeni dramski tekst namijenjen amaterskim kazališnim skupinama. Rok za slanje tekstova je do 10. rujna 2015., a pravila Natječaja i upute za prijave pronađite u izbornicima Kazalište i Književnost/Likovnost.

POZIV SKLADATELJIMA

Objavili smo Natječaje za nove skladbe koje su namijenjene amaterskim pjevačkim zborovima, puhačkim i tamburaškim orkestrima. Više informacija u izborniku Glazba / Natječaji za nove skladbe

22. susret tamburaša

22. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava ove će godine predstaviti muziciranje 23 orkestra i sastava iz Hrvatske te goste iz Slovenije. Tijekom 3. i 4.10. Grad Dugo Selo ugostit će u Dvorani KUD-a Preporod ukupno više od 400 glazbenika. Sudionike Susreta pronađite u izborniku Glazba / Tamburaški orkestri i sastavi. Ulaz slobodan!

Ažuriranje baze članstva HSK

Molimo Vas da ukoliko to do sada niste učinili, zbog zakonskih obveza i ažuriranja baze članstva Hrvatskog sabora kulture, bolje komunikacije putem sms-a i elektroničke pošte, ispunjeni upitnik o Udruzi pošaljete na našu službenu adresu u što kraćem roku. Upitnik pronađite u izborniku O nama/novosti.

65 god. folklora u Metkoviću

U sklopu obilježavanja 65 godina KUD-a Metković održat će se i promocija knjige Radojke Bagur: Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća. Više o najnovijem izdanju edicije Narodne nošnje Hrvatske u izborniku Ples/Folklor