Dobrodošli na stranice Hrvatskog sabora kulture

Natječaj za nove skladbe

Produljen je rok Natječaja za nove skladbe Hrvatskog sabora kulture za ovu godinu! Radove treba poslati do 30. listopada 2014. godine na adresu Hrvatskog sabora kulture, Ulica kralja Zvonimira 17, 10 000 Zagreb. Više informacija pronađite u izborniku Glazba/Natječaji za nove skladbe

47. susret zborova

15 hrvatskih zborova i vokalna skupina Gallina iz Slovenije uspješno završili zborski susret Novigradu 18. i 19. 10. 2014. "HPD Lipa", "Cantus Ante Omnia" i "Josip Štolcer Slavenski", samo su neki od zborova koji su svojim nastupom zaslužili nagrade HSK-a. Više o Susretu pronađite u izborniku Glazba/Zborovi/Susret.

Novi zakon o udrugama

Novi Zakon o udrugama stupa na snagu 1.X.2014. godine. Prema novom zakonu HSK, kao krovna udruga, dužan je prikupiti određene informacije o svojim članicama. Stoga Vas molimo da ispunite UPITNIK o udruzi. Više informacija pronađite u Izborniku O NAMA/Novosti.

21. susret folkloraša

1000 folkloraša na 21. susretu hrvatskih koreografiranih folklornih ansambala i izvornih folklornih skupina. Više o Susretu u izborniku Ples/Folklor/susret.

laureati susreta tamburaša

Izabrani su laureati 21. susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, održanog u Dugom Selu od 4. do 5.10.2014. Više informacija pronađite u izborniku Glazba/Tamburaški orkestri i sastavi

30. susret likovnih stvaralaca

Jubilarni 30. susret likovnih stvaralaca održan je u subotu, 13. rujna 2014. u Kutini u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Muzeja Moslavine. Susretom i svečanom dodjelom nagrada i priznanja Hrvatskog sabora kulture ujedno je zatvorena izložba Susreta koja je bila postavljena od 4. do 13. rujna 2014. u kutinskoj Galeriji Muzeja Moslavine. Više o Susretu i izložbi pronađite u izborniku Književnost/Likovnost.