Dobro došli na web stranice Hrvatskoga sabora kulture

56. FHKA

Otvoren je 56. Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i skupina. Festival je otvorio svoj zastor u Pazinu, gdje je od 20. do 22. svibnja odžan 1. dio, a igra na kazališnim daskama nastavlja se u Vodicama, od 27. do 29. svibnja. U festivalskom programu bit će odigrane čak 23 predstave koje konkuriraju za nagrade u 9 kategorija. U izborniku Kazalište zavirite u bogati festivalski program i zauzmite svoje mjesto u gledalištu.

Amateo i HSK u Vrsaru

Od 19. do 21. 5. 2016. u Hotelu Pineta u Vrsaru održana je 9. međunarodna konferencija pod nazivom "Connect - Influence – Inspire - Models, Practice and Policy in Creative Participation" u organizaciji AMATEO – European network for active participation in cultural activities, Saveza udruga – Hrvatski sabor kulture i Maistre d.d., uz suorganizaciju Općine Vrsar i Turističke zajednice Općine Vrsar, a pod pokroviteljstvom Istarske županije. Više pronađite u izborniku O nama/međunarodna kulturna suradnja

Uskoro 30. Susret puhača

U nedjelju 8. svibnja održane su i posljednje selekcijske smotre za nastup na jubilarnom 30. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 11. i 12. lipnja u Novom Vinodolskom. Finalan popis sudionika i program stiže uskoro! Pratite nas.

SUSRET PLESAČA U 2016.

I ove godine u Velikoj Gorici, od 18.-19.6.2016. 21 plesna skupina iz Hrvatske, gosti iz Belgije i Slovenije. Po prvi puta ove godine u okviru Susreta i plesna radionica pod vodstvom Maše Kolar. Više u izborniku Ples/Suvremeni ples

35. KNJIŽEVNI SUSRET

35. Susret hrvatskih zavičajnih književnika okupit će 2. srpnja u Zagrebu brojne ljubitelje pisane riječi. U tijeku je čitanje i vrednovanje radova pristiglih na ovogodišnji književni natječaj. Rezultati natječaja uskoro (do 2. lipnja).

FOLKLORNI SUSRETI 2016.

Pozivamo sve folklorne ansamble i skupine da preko nastupa na županijskim smotrama folklora izbore svoje mjesto na 23. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina 15.10.2016. u Čakovcu i 22.10.2016. u Koprivnici. Više informacija pronađite u izborniku Ples/Folklor/Folklorna djelatnost u 2016.