Seminar za zborske dirigente u novom terminu!

Pozivamo Vas na sudjelovanje na jednodnevnom Seminaru za zborske dirigente koji će biti održan pod vodstvom dirigenta Luke Vukšića u prostorijama Hrvatskog sabora kulture i u dvorani Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, umjesto dana 27. listopada 2018. - u nedjelju 25. studenog 2018.

Seminar će biti ostvaren uz potporu Grada Zagreba, a u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz suradnju Akademskog zbora 'Ivan Goran Kovačić' koji oboje ove godine slave 70. obljetnicu djelovanja. 

Opširnije...

25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Grada Čakovca i Sisačko-moslavačke županije, 20. listopada 2018. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 27. listopada 2018. u Rafinerijskom domu Sisak, bit će održan 25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina s početkom u 18.00 sati.

Opširnije...

Mreža predstavljena na radionici Ministarstva kulture RH

9. listopada u Muzeju Mimara održana je orijentacijska radionica za potencijalne buduće prijavitelje na Javni poziv za programe koji potiču razvoj publike u kulturi na kojoj je predstavljena Mreža hrvatske kulture kao primjer dobre prakse.

Opširnije...

ODRŽAN 34. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

Tradicionalni Susret likovnih stvaralaca i izložba nagrađenih radova likovnih amatera predstavljena je od 27. rujna do 6. listopada u Likovnom salonu „Vladimir Becić“ Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Susretom i izložbom ponovo su se okupili amateri i zaljubljenici u slikarstvo, kiparstvo i crtanje iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je i pet nagrada Stručnog povjerenstva.

Opširnije...

Natječaj za izbor glavnog urednika Monografije HSK-a

NATJEČAJ

za izbor glavnog urednika Monografije Hrvatskog sabora kulture 1948.-2018.

Opširnije...

KAZALIŠNI SEMINAR U ŽUPANJI

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Gradskim amaterskim kazalištem Županja organizira Seminar - radionicu za voditelje, redatelje i glumce amaterskih kazališta i udruga pod nazivom „Tekst-glumac-uloga“, koji će biti održan 27. i 28. listopada 2018. u prostorijama GAK-a, J. J. Strossmayera 51 u Županji (dvorana „Mladost“).

Opširnije...

51. Susret zborova po treći puta u Rovinju!

6. i 7. 10. 2018. bit će održano 51. izdanje jednog od najvažnijih zborskih festivala u Hrvatskoj. 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova ove će godine okupiti 18 zborova iz 13 hrvatskih županija s više od 650 pjevača. Zborovi će se osim u natjecateljskom dijelu u dvorani Adris, predstaviti i u revijalnom programu na glavnom rovinjskom trgu i prekrasnom hotelu Lone. 

Opširnije...

14. MEĐUNARODNI FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA

Zadnji vikend u rujnu, 28. i 29. 9., održan je 14. Međunarodni festival amaterskih kazališta, po prvi puta kao samostalan festival. Programom su se prikazale najbolje predstave iz regije - predstava "Feniks" skupine Little rooster productions iz Senova u Sloveniji, zatim skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatar iz Koprivnice s predstavom "Ispod površine" te Studio glume - Teatar 011 iz Beograda u Srbiji s predstavom "Dragi tata". Upravo je beogradska skupina osvojila i najveći pljesak i Grand Prix Grada Čakovca - čakovečkog pozoja - skulpturu čakovečke umjetnice Jelene Valkaj.

Opširnije...

Postanite dio Mreže hrvatske kulture

S veseljem Vas pozdravljamo i obavještavamo o pokretanju inovativne i dosad neviđene Internet platforme Mreže hrvatske kulture.

Opširnije...

Seminar Jazz dance-a u Požegi

U godini obilježavanja 70.-te obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Požeško-slavonske županije i Umjetničkom organizacijom Plesna radionica Ilijane Lončar Požega organizira dvodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Asimetrični Jazz dance", koji će biti održan 13. i 14. listopada 2018. u Požegi. Prijave se primaju zaključno s 11.10.2018.

Opširnije...