Dobro došli na web stranice Hrvatskoga sabora kulture

NARODNA BAŠTINA KORDUNA

Hrvatski sabor kulture i Zajednica KUU Virovitičko-podravske županije pozivaju Vas na vikend folklora u Slatinu od 23.-25.9.2016. Seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom Narodna baština Korduna pod vodstvom Ivice Ivankovića (23. i 24.9.) te Županijska smotra folklora (25.9.) samo su neki od programa koji Vas očekuju. Detaljanije informacije i prijave uskoro!

NARODNA BAŠTINA DAL. ZAGORE

Hrvatski sabor kulture i KUU Pleter iz Dugopolja pozivaju Vas na dvodnevni seminar za voditelje folklornih skupina, 1. i 2.10.2016. u Dugopolje. Tema je narodna baština Dalmatinske zagore, a voditelj seminara Vidoslav Bagur. Detaljan program i prijave uskoro!

OTVORENI NATJEČAJI HSK-a

Otvorena su 3 natječaja Hrvatskog sabora kulture: Natječaj za novi neobjavljeni dramski tekst, Natječaj za nove skladbe i Likovni natječaj za izložbu i 32. Susret likovnih stvaralaca. Više o natječajima saznajte u izbornicima Kazalište, Glazba i Književnost/Likovnost. Radujemo se Vašim prijavama.

Završen 56. FHKA

6 dana, 2 grada, 22 najbolje predstave! Svečanom završnicom i dodjelom nagrada 29. svibnja 2016. u vodičkom Kulturnom centru završeno je 56. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već 56 godina prezentira najbolja dramska ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta i udruga. Najbolje hrvatske amaterske skupine, odabrane u konkurenciji od 180 prijavljenih, odigrale su 22 najuspješnije predstave u Pazinu, od 20. do 22. svibnja i Vodicama, od 27. do 29. svibnja. Više o Festivalu pronađite u izborniku Kazalište

Završen 27. susret plesča

27. izdanje Susreta hrvatskih plesnih ansambala održano je 18. i 19. lipnja u POU-u Velika Gorica gdje je tijekom dva dana nastupilo 300 mladih plesača unutar 21 plesne skupine iz Hrvatske te 2 gostujuće iz Slovenije i Belgije. Više u izborniku Ples/Suvremeni ples.

AMATEO i HSK u Vrsaru

Od 19. do 21. 5. 2016. u Vrsaru je održana 9. međunarodna konferencija pod nazivom "Connect - Influence – Inspire - Models, Practice and Policy in Creative Participation" u organizaciji AMATEO – European network for active participation in cultural activities, HSK-a i Maistre d.d., uz suorganizaciju Općine Vrsar i TZ Vrsar, a pod pokroviteljstvom Istarske županije. Trodnevna konferencija okupila je 34 predstavnika krovnih udruga iz 12 europskih zemalja kao i zemalja iz regije. Više u izborniku O nama/Međunarodna suradnja.