Održan 31. shpa online

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te Zagrebačke županije, 28. studenog 2020. godine održan je 31. susret hrvatskih plesnih ansambalapo prvi puta u online okruženju. Susret se sastojao od 2 dijela; plesnog programa koji je bio emitiran putem službene internetske stranice HSK-a, Youtube kanala i Facebook stranice te okruglog stola stručnog povjerenstva sa sudionicima koji se odvio putem ZOOM platforme. Online 31. susret hrvatskih plesnih ansambala tako je do sada vidjelo 1962 gledatelja dok je na okruglom stolu sudjelovalo ukupno 47 sudionika.

Opširnije...

Nominacije i nagrade 61. FHKA PRIPALE SU...

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 21. studenog 2021. u Vodicama je završeno 61. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Nominacije i nagrade pripale su...

Opširnije...

Otvoren je 61. FHKA! S veseljem očekujemo njegov drugi dio

Nakon prvog dijela 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je uspješno održan u Vodicama protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i vodički Kulturni centar pozivaju vas na drugi dio Festivala koji se narednoga vikenda, 19., 20. i 21. studenog 2021. održava u Vodicama.

Opširnije...

32. Susret plesača opet uživo

U nedjelju 21. 11. 2021. plesači će se ponovno okupiti na plesnom podu Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan uz obveznu EU digitalnu covid potvrdu, masku i fizičku distancu. Ukoliko niste u mogućnosti svojim dolaskom podržati ovaj plesni projekt, možete nas uživo pratiti putem Youtube i Facebook kanala HSK-a.

Opširnije...

Nagrade 28. Susreta tamburaša, 13. i 14. 11. 2021.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 13. i 14. studenoga 2021. održan je 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 


Opširnije...

Odluka Stožera civilne zaštite RH na snazi od 5. 11. 2021.

Opširnije...

54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan u Varaždinu

54. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova protekle je nedjelje, pred varaždinskom publikom okupilo 8 zborova iz Zagreba, Ivanca, Nedelišća, Pazina, Rijeke i Belišća s više od 200 pjevača

Opširnije...

PROGRAM 61. FESTIVALA HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Dragi kazalištarci, dragi ljubitelji kazališta i kazališne igre!

Pozivamo vas na Festival hrvatskih kazališnih amatera, koji se nakon prošlogodišnjeg online formata, u svom 61. izdanju ponovo vraća na vodičke daske koje život znače. U vodičkom Kulturnom centru, u koji se naši kazalištarci uvijek rado s veseljem vraćaju, zaigrat će 9 kazališnih skupina koje su u ovogodišnjoj selekciji izborile nastup na Festivalu.

Festival igra u terminima: 12. - 14. 11. te 19. - 21. 11. 2021. Zavirite u festivalski program i dođite u Vodice.

Opširnije...

Odluka Stožera civilne zaštite RH na snazi od 30. 10. 2021

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 15. studenoga 2021.

Opširnije...

Objavili smo Program 54. Susreta zborova

Nakon održanih smotri i samostalnih preslušavanja, odabrani su sudionici i sastavljen program 54. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će ove godine biti održan, po prvi puta u Varaždinu, gradu kojeg desetljećima krasi ljubav prema zborskoj glazbi.

Opširnije...